Haberler

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ İLE FRANSIZ ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA ÇİFT LİSANS DİPLOMASI ANLAŞMALARI

Galatasaray Üniversitesi ile Fransız üniversiteleri arasında imzalanan çift lisans diploması anlaşmaları 2011-2012 öğretim yılında uygulanmaya başladı. Çift lisans programının ilki, 2011-2012 öğretim yılında Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi ile başladı. 2011-2012 öğretim yılında GSÜ İktisat bölümü 1.sınıfına başlayan öğrencilerden isteyenler, Fransa’da devlet üniversitelerinde kayıtlı öğrencilerin ödediği yıllık 184 Euro kayıt harcını ödeyerek Sorbonne İktisat Fakültesi’ne de kaydoldu. Öğrencilerin Sorbonne İktisat diploması almasının tek koşulu Galatasaray Üniversitesi’nde İktisat derslerinde başarılı olmaları.

Gelecek yıl başlayacak olan diğer iki çift lisans diploması programının ikincisi GSÜ İletişim Fakültesi ile Bordeaux 3 Üniversitesi İletişim Bölümü arasında yapılacak. GSÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinden isteyenler, Bordeaux 3 Üniversitesi iletişim lisans programına da kaydolup, her iki üniversitenin iletişim lisans diplomasını elde edeceklar.

Üçüncü program, GSÜ Felsefe bölümü ile Paris 1 Panthéon-Sorbonne Üniversitesi Felsefe bölümü arasında yapılan çift lisans diploması anlaşması. GSÜ Felsefe Bölümü öğrencileri arasından çift lisans programına dahil olmak isteyenler arasında yapılacak seçimi kazananlar, ilave ders almadan, bölümde başarılı olmaları koşuluyla, Sorbonne Felsefe Lisans diplomasına da sahip olacaklar.



Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan, yapana sadık kalmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk