Haberler

GALATASANAT 2019 PROJESİNİN İKİNCİ AYAĞINDA GSL ÖĞRENCİLERİ TOKAT GÖZOVA KÖYÜNE GİTTİLER

23-28 Aralık 2018 tarihleri arasında, GalataSanat projesinin ilk ayağında İzmir- Kınık Arapseki İlk-Orta Okulu öğrencilerini ziyaret eden Galatasaray Lisesi öğrencileri, projenin ikinci ayağında, 27 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında Tokat Gözova İlköğretim Okulu’na gittiler.

“... Projeye bu sene ev sahipliği yapan okul Tokat Gözova İlköğretim Okulu oldu. Projemiz kapsamında köydeki kardeşlerimizle şiirler yazdık, enstrümanlar çaldık, dans ettik, resimler çizdik, fotoğraflar çektik ama en önemlisi oradaki çocukların hayatlarının bir parçasına etki edeceğinden emin olduğumuz bir heyecan, bir tutku paylaştık. Projenin 5 günü boyunca sanat kulüplerimizin atölye çalışmaları gerçekleşti. Köydeki 2. günümüzün akşamında köy halkının yoğun katılımıyla bir Köy Seyirlik Gecesi organize etik. Bu bağlamda bir ortaoyunu gösterisi ve yöresel türkülerden oluşan bir konser düzenledik. Atölye çalışmalarının yanında kardeş okulumuzda bir GalataSanat Kütüphanesi kurduk, müzik kulübünün çalışmalarının devam ettirilmesi için gerekli müzik aletlerinden oluşan bir müzik odası oluşturduk, okul duvarlarına GalataSanat’a dair resimler yaptık, fotoğrafçılık kulübümüzün çocuklara öğrettiği tekniklerin uygulamalı devam edebilmesi için okulda 2 fotoğraf makinesi bıraktık. Beşinci günün sonunda her kulübün atölye çalışmalarını köy halkına sergilemesiyle proje sonlanmış oldu.

Bu projenin gerçekleşmesinde katkısı olan, maddi manevi destek sağlayan, özveride bulunan herkese Galatasaray Lisesi ve Tokat Gözova İlköğretim okulu adına sonsuz teşekkür ederiz. Yardımlarınız bu ülkenin ücra köşelerindeki çocukların hayallerine umut oldu.

Bu bağlamda: Galatasaray Eğitim Vakfı ve Mektepli Fonu Bağışçılarına, Galatasaraylılar Birliği Derneğine, Tokat Valiliğine, Tokat Belediyesine ve desteklerini esirgemeyen mezun abla ve ağabeylerimize özellikle teşekkür ederiz.”



Gençlerin yetişmesine önem veriniz; çünkü bu yolda en küçük ihmal, ülkenin yapısını ve geleceğini yok eder.

Aristoteles