Haberler

COŞKUN KIRCA VEFATININ 7. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

Galatasaray Üniversitesi’nin kurucularından Emekli Büyükelçi Coşkun Kırca, 7. ölüm yıldönümünde GSÜ’de kendi adını taşıyan Coşkun Kırca Salonu’nda anıldı.

GSÜ- HA (İstanbul) Eski Dışişleri Bakanı, yazar, emekli büyükelçi Coşkun Kırca 7. ölüm yıldönümünde GSÜ’de düzenlenen etkinlikle anıldı. Coşkun Kırca Salonu’ndaki törende konuşan GSÜ Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy, GSÜ’nün 17 yılda kat ettiği ilerlemeyi anlatarak Coşkun Kırca’nın GSÜ kurucuları arasında müstesna bir yeri bulunduğunu kaydetti.

GSÜ Kurucu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barlas Tolan, Coşkun Kırca’nın entelektüel kişiliğini anlattı ve “Coşkun Ağabey’in sert mizaçlı olduğunu düşünenler, onun ne kadar duygusal olduğunu anlayamamışlardır. Derinde yatan doğa sevgisini, barok müziğe, opera aryalarına ve tiyatroya olan tutkunluğunu görememişlerdir.” dedi. Prof. Tolan, Coşkun Kırca’nın Galatasaray geleneğinden gelme bir insan olduğunu belirterek, lisedeki felsefe hocası Larroumets’in Coşkun Kırca üzerinde iz bırakan bir eğitmen olduğunu söyledi.
Coşkun Kırca’nın kız kardeşi Gönül Güvenç de söz alarak ağabeyi ile ilgili anıları paylaştı.

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Coskun Kırca, uzun süre Dışişleri Bakanlığı’nda çeşitli kademelerde görev yapmış büyükelçilik görevlerinden sonra Meclis’te üç dönem İstanbul milletvekili ve 51. hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. 24 Şubat 2005′te İstanbul’daki evinde kalp krizi geçirerek vefat eden Kırca, Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde dersler vermişti.

Anma töreni, Cihat Aslan (keman) ve Sabri Tuluğ Tırpan’ın (piyano) konserleri ile sona erdi.



Galatasaray Topluluğu