Haberler

533. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Galatasaray Lisesi'nin 533. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları ve 75. yıl ve 50. yıl mezunlarının Madalya ve Berat Töreni, 7 Aralık 2014 Pazar günü gerçekleşti. Galatasaray Eğitim Vakfı’nın 33. Kuruluş Yıldönümü’ne denk gelen kutlamada, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp, 75. yıl mezunlarını temsilen Fuat Diriker ve 50. yıl mezunlarını temsilen Hasan Ali Öndül birer konuşma yaptılar.

Tevfik Fikret Salonu’nda, Atatürk, silah arkadaşları ve vefat eden Galatasaraylılar için saygı duruşu ile başlayan program, konuşmaların ardından Özhan Canaydın Spor Ödülleri’nin sahiplerine verilmesiyle devam etti.

Törende ayrıca bu yıl ilk kez 75. yıl ve üzeri mezunlar da, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç tarafından verilen madalyalarını aldılar. Program, 50. yıl mezunlarının Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı ve yardımcıları Candan Erçetin ile Muharrem Yılmaz tarafından verilen Madalya ve Berat Töreni ile son buldu.

Atatürk’ün Galatasaray Lisesi’ni ilk ziyaret ettiği 2 Aralık 1930 tarihi anısına, Aralık ayının ilk Pazar günü düzenlenen Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları’nda, Galatasaraylılar her sene olduğu gibi geleneksel Galatasaray Pilavı yiyerek özlem giderdi.

Aynı akşam, Galatasaray Lisesi'nin 533'uncu kuruluş yıldönümü ve 75. yıl ve 50. yıl mezunlarının madalya ve berat töreni münasebetiyle Suna, İpek ve İnan Kıraç tarafından verilen kutlama yemeğinde, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach ve 1964 mezunları adına İbrahim Hızalan, birer konuşma yaptılar. Ahu Ajda Giray, Atilla Demircioğlu ve Candan Erçetin'in sahne aldığı gece, 1964 mezunlarının pasta kesme seremonisi ile sona erdi.



Gençlerin yetişmesine önem veriniz; çünkü bu yolda en küçük ihmal, ülkenin yapısını ve geleceğini yok eder.

Aristoteles