Haberler

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ YANAN TARİHİ BİNADA YERLEŞİM BAŞLADI

22 Ocak 2013 tarihinde çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen Galatasaray Üniversitesi’nin tarihi binasının restorasyon projesi İstanbul III Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandıktan sonra, binanın restorasyonu için yapı ruhsatı alındı.

Tarihi binanın restorasyonuna ilişkin olarak Galatasaray Üniversitesi ile Galatasaray Eğitim Vakfı arasında yapılan 30 Nisan 2013 tarihli protokol uyarınca, restorasyon işlerine Galatasaray Eğitim Vakfı’nın kaynakları ile başlandı. III Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 12 Haziran 2013 tarihli söküm izni ile başlayan söküm ve temizlik çalışmaları 30 Eylül 2013 tarihinde bitti.

Üç yıl süren izin sürecinin ardından 30 Mayıs 2016 tarihinde başlayan restorasyon çalışmalarında zemin güçlendirme gereği ortaya çıktı ve zemin iyileştirme çalışmaları kapsamında yaklaşık 1400 adet mikro kazık imalatı yapıldı. Zemin iyileştirme işlerinin kademeli olarak tamamlanması ile birlikte bina içerisindeki alanlarda temel-perde-kolon ve döşeme imalatları yapıldı, kaba inşaatı oluşturan betonarme imalatları 2018 yılının Ocak ayı sonunda tamamlandı. Şubat 2018 de sıva, Mart 2018 de galeri, Nisan 2018 de elektrik ve Mayıs 2018 de mekanik çalışmaları, Kasım 2018 de doğrama ve ahşap işleri başladı. 2019 Nisan ayında küçük detayları kalan restorasyon sürerken, bodrum ve birinci katların tefriş edilmesi tamamlandı ve zemin katta yerleşim başladı.



Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir. Yazan, yapana sadık kalmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk