Haberler

75. VE 50. YIL MADALYA VE BERAT TÖRENİ

Galatasaray Lisesi’nden mezuniyetlerinin 75. 50. ve 25. yıllarını kutlayan 1948, 1973 ve 1998 yılları mezunları ve dönem arkadaşları için düzenlenen Madalya ve Berat Töreni, 3 Aralık 2023 Pazar günü gerçekleşti.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda, Sayın Murat Atıl’ın, Atatürk, silah arkadaşları ve vefat eden Galatasaraylılar için saygı duruşu ile başlattığı programda, Galatasaray Lisesi Müdürü Sayın Prof. Dr. Reşat Dabak, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sayın Fidel Berber, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı Sayın İnan Kıraç, 50. yılları temsilen Sayın Vedat Bilge ve 25. yılları temsilen Sayın Özgür Kızılelma birer konuşma yaptılar.

Dünya Fair Play Konseyi tarafından, 2002 Dünya Fair Play Ödülü'ne layık görülmüş olan ve 2010 yılında kaybettiğimiz değerli başkanımız Sayın Özhan Canaydın'ın sporda centilmenliğe verdiği değer göz önünde bulundurularak, 2011 yılında oluşturulan ve bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Özhan Canaydın Spor Ödülleri, Sayın Murat Canaydın’ın elinden sahiplerini buldu.

50. ve 25. yıllarını kutlayan mezunlarımız ve dönem arkadaşlarına madalya ve beratlarının, müdürümüz Sayın Prof. Dr. Reşat Dabak tarafından takdimi ardından tören sona erdi.

Atatürk’ün Galatasaray Lisesi’ni ilk ziyaret ettiği 2 Aralık 1930 tarihi anısına, Aralık ayının ilk Pazar günü düzenlenen Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları’nda, Galatasaraylılar her sene olduğu gibi geleneksel Galatasaray Pilavı yiyerek özlem giderdi.

Aynı akşam, 50. yıl döneminin madalya ve berat töreni münasebetiyle verilen kutlama yemeğinde, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı Sayın İnan Kıraç, Fransa Başkonsolosu Sayın Olivier Gauvin ve 1973 dönemi adına Sayın Sait Mısırlıoğlu, birer konuşma yaptılar. Törende, Sayın Ahmet Yüce’ye Galatasaray Eğitim Kurumlarına verdiği üstün destekler nedeniyle, "Galatasaray Eğitim Vakfı Onur Madalyası" takdim edildi.

Sunuculuğunu sayın Arın Alagün’ün üstlendiği gecede, sayın Ajda Giray sahne aldı. Galatasaray Lisesi Bando Takımı ve Dans Kulübü’nün de birer gösteri yaptığı yemek 1973 döneminin pasta kesme seremonisi ile sona erdi.

25. yılını kutlayan, 1998 yılı mezunları ve dönem arkadaşları için ise, 2 Aralık Cumartesi gecesi Galatasaray Lisesi Abdurrahman Şeref Salonu’nda Galatasaray Lisesi Müdürü Sayın Prof. Dr. Reşat Dabak ev sahipliğinde verilen kutlama yemeğinde Sayın Murat Çekem sahne aldı.



Bütün ümidim gençliktedir.

Mustafa Kemal Atatürk