Sayın Divan Başkanı,
Sayın Rektörümüz,
Sayın Lise Müdürümüz,
Galatasaray Kulübümüzün Saygıdeğer Başkanı,
Değerli Galatasaray Derneği Başkanı,
İşbirliği Kurulumuzun Saygıdeğer Başkanı, Genel Sekreteri,
Kıymetli Galatasaray Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı,
Saygıdeğer Mütevelli Heyeti Üyeleri,
Değerli Misafirler, Sevgili Galatasaraylılar,
Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum efendim.
Galatasaray Eğitim Vakfı 20. Olağan Mütevelliler Kurulu Toplantısı vesilesi ile bir araya gelmiş olmaktan ve Camiamızın değerli kurumlarının ve saygıdeğer başkanlarının aramızda bulunmasından onur duyuyorum, mutluluk duyuyorum.
Galatasaray Eğitim Kurumlarının sürekliliğine ve gelişmesine katkıda bulunma misyonuyla, kurulduğu 1981 yılından bugüne kadar, Galatasaray Eğitim Kurumları için çok değerli katkılar sağlayan vakfımızın, başta kurucu başkanımız İnan Kıraç Ağabeyimiz olmak üzere tüm yöneticilerine, mütevellilerine ve bağışçılarına saygı ve şükranlarımı sunuyorum.
Onları hatırlıyor, selamlıyor ve ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum.
Vakfımız, 44 yıl önce lisemize destek olmak üzere çıktığı yolda, çok önemli hizmetleri yerine getirmenin yanı sıra ilkokulun yeniden açılması ve Galatasaray Üniversitesi’nin kurulmasıyla Galatasaray eğitim kurumlarının yükseköğrenim boyutuna ulaşmasını sağlamıştır.
Bu çok büyük bir eserdir. İnan Kıraç eseridir.
Bu büyük eğitim projesi, tüm Galatasaray camiasının gücü, İnan Kıraç ağabeyimizin ve kurucu ağabeylerimizin ortaya koyduğu vizyon ve tabii yine başta İnan Kıraç ve ailesi olmak üzere, bağışçılarımızın vakfımıza sağladığı kaynaklar ve büyük fedakarlıklarla gerçekleşmiştir.
Tekrar bu fedakarlıklara, bu gayretlere ve sağlanan bu kaynaklara şükranlarımı ifade etmek isterim.
Bugün vakfımızın yönetimini, bu efsanevi kurucu kadrodan ve bu kadronun lideri Onursal Başkanımız İnan Ağabey’den almak üzere çıktığımız yolda, bu büyük mirasa, verilen büyük emeklere, gösterilen büyük gayretlere layık olmak en önemli sorumluluğumuzdur.
Ülkemizin gözbebeği olan eğitim kurumlarımızda, bugün Türkiye’nin en parlak, en değerli öğrencileri eğitim görmekte, adeta Türkiye’nin geleceği yetişmektedir.
İşte bir başka büyük sorumluluğumuz da bu genç kardeşlerimizin hak ettikleri eğitim, öğretim seviyesini ve ortamını sağlamaktır. Ayrıca onların, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür birer yurttaş ve iyi birer Galatasaraylı olarak yetişmeleri de hepimizin ortak amacıdır.
Tabii ki eğitim kurumlarımızın fiziki koşullarının iyileştirilmesi için yapılacak projelere her zaman desteğe hazırız. Ama öncelikle iki büyük yatırım projesini hızlıca gerçekleştirmemiz gerekiyor; Galatasaray İlkokulu binası ve Galatasaray Üniversitesi öğrenci yurdu. Bu iki yatırım bizleri bekliyor.
Bunun yanı sıra eğitim öğretim seviyesini en üst düzeye taşımak tabii ki en iyi öğretmenler ve öğretim üyeleriyle mümkün olabilir. İşte bu amaçla oluşturduğumuz “Eğitime Destek Fonu” önümüzdeki dönemde daha büyük önem kazanacaktır. Bir yandan mevcut kadroların gelişim imkanlarını desteklerken diğer yandan da yeni kadroları eğitim kurumlarımıza kazandırmalıyız.
Ayrıca destek personelinin de nitelik ve nicelik olarak ihtiyaca cevap verecek düzeye getirilmesini sağlamalıyız.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle, Galatasaray Eğitim Kurumlarında eğitim alamamak hiçbir gencimiz için söz konusu olmamalı. İşte bu sebeple Burs Fonumuzu çok daha güçlü hale getirmeliyiz, getireceğiz.
Mektepli Fonumuz ve Üniversiteli Fonumuz da, her ikisi de gençlerimizin bilim, kültür, sanat, spor faaliyetlerini desteklemek bakımından önemli bir işlevi yerine getirmekte.
Ancak fonlarımızı, sadece talepleri değerlendirir durumdan çıkarılmalıdır. Daha fazla destekleyen, özendiren konuma getirmeli ve bunun gerektirdiği güce de erişilmelidir. Tüm bu çalışmaları, camiamızın katkılarının yanı sıra nakdi kaynaklarımızı ve gayri menkullerimizi daha verimli değerlendirerek ve kıymetlendirerek gerçekleştirebiliriz. Bu amaçla kurullarımıza, olabildiğince konularında uzman arkadaşlarımızı dahil etmeye gayret ettik. Ve birçok alanda da çalışma grupları oluşturarak camiamızın bilgi ve birikimlerini harekete geçirmek istiyoruz. Her zaman kapsayıcı bir yaklaşımı benimseyeceğimizi ifade etmek isterim.
Vakfıyla, Vakıflarıyla, kulübüyle, dernekleriyle tüm kurumlarımızın ve camiamızın, Galatasaray Eğitim Kurumlarına olan duyarlılığının, en yüksek seviyede ve öncelikte olduğunu biliyoruz. Bu amaçla yapılacak çalışmalarda, iş birliğimiz ve dayanışmamız en büyük gücü oluşturacaktır. Bu iş birliğinin gelişmesinde vakfımız, her zaman istek ve gayret gösterecektir.
İş birliği kurulumuzun çalışmalarına gerekli katılımı ve desteği sağlamalıyız. Gerek yurt içinde gerek yurt dışında Galatasaray Camiasını, projelerimize katılmaya teşvik etmeli, harekete geçirmeliyiz.
Değerli Hazirun, Lise 157. dönemine, Üniversite ise 25. mezuniyet yılına ulaştı. Camiamız her geçen gün büyüyor. Galatasaray sevgimizi, bağlılığımızı, dayanışmamızı da büyütmeli, camiamızın birliğini geliştirecek projelerde el ele vermeliyiz.
Ayrıca eğitim kurumlarımızın tarihinden gelen ve üniversitenin kuruluşu sürecinde yüksek bir seviyeye ulaşan Fransa ile ilişkilerimizi geliştirecek çalışmalara destek vermeye, Haut Comite de Parrainage başta olmak üzere, tüm komite ve kurulların çalışmalarında aktif olarak katkı sağlamaya devam etmeli ve tüm geliştirme fırsatlarını değerlendirmeliyiz.
Değerli Mütevelliler, Saygıdeğer Misafirler, Sevgili Galatasaraylılar,
Önümüzdeki dönemde, geçmişimizin büyük tecrübe ve birikimlerinden güç alarak, katılımcı, şeffaf, üretken bir yönetim anlayışla ve Camiamızla el ele vererek, Galatasaray’a ve Galatasaray’ın geleceğine katkı sağlamak en büyük hedefimizdir.
Şimdi sizlere, bu hedefle bir araya gelmiş ve vakfımızın gelecek dönem yönetimine aday olan değerli arkadaşlarımı takdim etmek istiyorum. 11 kişilik yönetim kurulumuzda sayın rektörümüz Prof. Dr. Muhammet Uludağ ve sayın lise müdürümüz Prof. Dr. Reşat Dabak doğal üye olarak yer almaktalar.
Evet Listemiz Sayın Doktor Ayşe Fidan Baturalp, Sayın Candan Erçetin, Sayın Kaya Özgül, Sayın Ahmet Yüce, Sayın Prof. Dr. Mehmet Helvacı, Sayın Prof. Dr. Reha Yolalan, Sayın Atilla Tacir mazeretlidir ve Sayın Fatih İşbecer, Sayın Firuz Soyuer, Sayın Fatih Uysal, Sayın Murat Gün, Sayın Ceylin Erbak,
Denetim Kurulu üyelerimizi de saymak istiyorum. Sayın Vural Günal, Sayın Ergun Hadi Türkay, Sayın Serhat Onan, Sayın Levent Dönmez, Sayın Eray Yazgan, Sayın Tunca Üçer ve ben Muharrem Yılmaz.
Değerli Mütevelliler Kurulu, güven ve takdirlerinize mazhar olabilmek dileğiyle ve umuduyla hepinize şahsım ve arkadaşlarım adına en derin saygılarımı sunarım.